matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkk
słoneczko:
dana jest prosta l o równaniu y=2/3 x−7. Prosta k jest prostopadła do prostej l i przechodzi przez punkt P=(−6,1). Prosta k ma wzór : A) y=−2/3x−3 B) y=−3/2x−10 C) y=−2/3x−4 D) y=−3/2x−8
23 mar 18:14
nikon:
odp. D
23 mar 18:25