matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
mc:
5x
2
−2x−1 przekształć na postać kanoniczną
23 mar 18:04
Ajtek:
Postać kanoniczna: y=a(x−p)
2
+q
−b
−Δ
gdzie p=
, q=
2a
4a
23 mar 18:06
mc:
ale jaki jest wynik +
23 mar 18:10
Ajtek:
Policz to będziesz wiedział/wiedziała
.
23 mar 18:16