matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
zakłopotana:
w ciągu geometrycznym pierwszy wyraz a1=256, a iloraz q=−1/2. Siódmy wyraz tego ciągu jest równy: a −4 b −2 c 2 d 4
23 mar 17:54
Ajtek:
a
n
=a
1
*q
n−1
policz
.
23 mar 17:56