Liczby
malinka: ( √3 + √2 ) * 1/: √3 + √2 są początkowymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Trzeci wyraz
tego ciągu jest równy:
A) √3 − 3√2
B) √3 + 3√2
C) 2√3 − √2
D) √3+ √2
23 mar 17:49
Alkain: yyy napisz dokładnie te liczby początkowe bo w obecnym stanie nie wiem co to ma być
23 mar 17:53
zakłopotana: ( √3 + √2 ) * 1/: [√3 + √2] <−−− te liczby w kwadratowym nawiasie są w mianowniku pod jedynką
23 mar 17:56
Alkain: Liczyłem to dla a
1=
√3+
√2
i a
2=U{1}{
√3+
√2
ale coś mi nie chce wyjść
23 mar 18:33
Alkain: | | 1 | |
a2= |
| taki mały błąd  |
| | √3+√2 | |
23 mar 18:33