Prosze o pomoc w rozwiązaniu
tutiti: moji drodzy mam takie zadanie które wyrazy ciągu an sa równe zeru ,jesli:
n
2−4=0 n
2−21=0 n−1=0
N
2=2∊
czy to dobrze a jak nie to prosze o pomoc rozwiazaniu
23 mar 17:18
Ajtek: n2−4n−21=0
Rozwiaż to.
Ułamek jest równy 0 w.t.w. gdy licznik jest równy 0.
23 mar 17:20
tutiti: 8n−21=−13
23 mar 17:29
Ajtek: Skąd to 8n−21=−13?
23 mar 17:30
tutiti: kurcze sorki robie 3 zadania naraz
no ale te n2=2 będzie
23 mar 17:34
Ajtek: a skąd n2=2?
23 mar 17:35
tutiti: tak mam podane w poprzednim
23 mar 17:37
Ajtek: Rozwiąż to równanie które podałem w poscie z godz. 17:20
23 mar 17:44