Równania
Justyna: Rozwiąż równanie:
| | t − 1 | | t + 1 | |
c) |
| = |
| |
| | t + 1 | | t − 1 | |
| | y | | 1 | |
d) 1 + |
| = y − |
| |
| | y2 − 1 | | y − 1 | |
23 mar 12:56
Patronus: a) x=2, D=R/{−1}
23 mar 12:57
Justyna: przy a to jest rozwiazanie?
23 mar 13:10
Justyna: pomoże ktoś?
23 mar 14:26
Justyna: pomocy...
23 mar 17:42
ppp: a) x−2=0
x=2
Df. x+1≠0, x≠−1
Df= R/ {−1}
23 mar 17:45
Justyna: ok dzięki, a jak będzie z następnymi przykładami?
23 mar 20:29
Artur z miasta Neptuna:
Justyna
b) x ≠ 0
| | 1 | | x | | 1 | | x+1 | |
1+ |
| = |
| + |
| = |
| |
| | x | | x | | x | | x | |
x+1 = x
2−5
x
2 − x − 6 = 0
liczysz Δ
i wychodzi:
x
1 = 3
x
2 = −2
resztę 'analogicznie'
23 mar 20:38