Równanie
geodeta: | | a√2+b | |
Rozwiąż równanie (3−2√2)(x−3√2)=x+4. Wynik przedstaw w postaci |
| , |
| | c | |
gdzie a,b,c ∊C
23 mar 09:47
Patronus: 3x−9
√2 − 2
√2x + 12 − x −4 = 0
x(2−2
√2) −9
√2 + 8 = 0
| | 9√2−8 | | (9√2−8)(2−2√2) | |
x = |
| = |
| = wymnóż sobie  |
| | 2−2√2 | | 4−8 | |
23 mar 09:50
Artur z miasta Neptuna:
(3−2
√2)(x−3
√2)=x+4 ⇔ (3−2
√2)x−3
√2(3−2
√2)=x+4 ⇔
(3−2
√2)x+x = 3
√2(3−2
√2)+4
(3−2
√2 +1)x = 9
√2 − 6*2 + 4
(4−2
√2)x = 9
√2 − 8
| | 9√2 − 8 | |
x = |
| ... wyciągasz niewymierność z mianownika i masz wynik |
| | 4−2√2 | |
23 mar 09:52
krystek: Ale geodeta idzie na łatwiznę ,a potem działki nam źle wymierzy−!
23 mar 09:55
geodeta: "geodeta" to tylko taki nick. Idąc do LO moim marzeniem było zostać geodetą, ale teraz wiem, że
to nie możliwe, ponieważ nie zdaję fizyki na maturze...
23 mar 09:59
geodeta: skomplikowane to zadanie, muszę dłużej przy nim przysiedzieć
23 mar 10:02
krystek: To do pracy ,ponieważ nie robisz wysiłku ,czekasz na gotowce. A to zadanie −jak w fizyce−
wymaga przekształceń.
23 mar 10:04
krystek: Żarty? !
23 mar 10:05
Artur z miasta Neptuna:
a co matura z fizyki do geodezji ? Z tego co wiem, to będziesz miał gorszy przelicznik, ale
nadal masz szansę się dostać ... chyba że słabo matmę napiszesz
23 mar 10:21
Artur z miasta Neptuna:
w tym roku na PG na geodezje (zaoczne) przyjmowali każdego

... znaczy prób był od 1.37 pkt
(czyli za trochę ponad 30% z matury z matmy)
23 mar 10:23
Artur z miasta Neptuna:
próg*
23 mar 10:23
geodeta: Kupiłem sobie repetytorium i robię zadania. Jak któregoś nie umiem rozwiązać to piszę to
zadanie tu na forum. Co to za uczelnia PG, jakie miasto ?
Na maturze zdaję polski, matematykę, angielski i geografię rozszerzoną
23 mar 10:54
geodeta: PG to Politechnika Gdańska
23 mar 11:01