PROSZE O POMOC CZY W TYM ZADANIU WSZYSTKO JEST NA 100%
U.LO: W trójkącie, którego pole jest równe 27cm2, dwa boki mają długość 18cm i 6cm. Jaką miarę ma
kąt zawarty miedzy tymi bokami?
P=27
a=18
b=6
P=12a*b*sin γ
27=12*18*6*sin γ
sin γ=2754=12=30* stopni
23 mar 00:27
buhaj: tak
23 mar 00:29
U.LO: na pewno dobrze
100%
23 mar 00:32
23 mar 00:33
U.LO: dzięki za pomoc

, ma na dzieje że się nie mylisz
23 mar 00:35
Eta:

@
buhaj
A taki trójkąt?
23 mar 00:52
23 mar 00:56
Schopen: Formalnie powinno zostać rozwiązane rownanie w przedziale <0, π> (przy 2π otrzymujemy to samo −
tyle, ze katy wychodza wklesle xd)
sin(x) = 1/2
Z wykresu tej funkcji prosto odczytac, ze przyjmuje ona te wartosci dla katow 30 oraz 150
stopni.
23 mar 01:04
Eta:
W trójkącie miary kątów (0, 2π)
23 mar 01:06