.
buhaj: log4(x+1)=log(x+1)256 dla jakich wartosci x jest spelnione
23 mar 00:22
Eta:
założenia: x+1>0 i x+1≠1 ⇒ x>−1 i x≠0 ⇒ x€ (−1,0) U(0,∞)
23 mar 00:26
buhaj: a mozesz mi rozwiazać to równanie ?
23 mar 00:27
Eta:
| | 1 | | 4 | |
logx+1(44)= |
| = |
| |
| | 4log4(x+1) | | log4(x+1) | |
otrzymujesz [log
4(x+1)]
2=4
⇒ log
4(x+1)=2 lub log
4(x+1)= −2
x=......... lub x=...............
23 mar 00:34
buhaj: nie wiem czy tak na noc wypada ale

dla Cb

dziękuje
23 mar 00:35
Eta:
Poprawiam chochlika
| | 1 | | 4 | |
logx+1(44)= |
| = |
| |
| | log44(x+1) | | log4(x+1) | |
23 mar 00:38
Eta:
Wypad, wypada

dzięki
23 mar 00:39