paramtry
Miśka :): Dla jakich wartości parametru m proste f i g dą równoległe, a dla jakich prostopadłe
a.) f(x)=(m
2−3)x+
√11 g(x)=x+3,4
| | 1 | |
b.) f(x)= 2−x , g(x)= |
| mx + 7,2 |
| | 2 | |
22 mar 23:32
MQ: równoległe −− wsp. przy x muszą być równe
prostopadłe −− wsp. przy x muszą po pomnożeniu przez siebie dać −1
22 mar 23:37
asdf: a)równoległe:
m = √3 lub m = −√3
prostopadłe:
m = √2 lub m= −√2
b)równoległe
m = −2
prostopadłe:
m = 2
23 mar 00:14
asdf: poprawiam:
a) równoległe dla m = 2 lub m = −2
23 mar 00:19