funkcja
Aś: Funkcja f(x) = (6 − 1/2m) x +3m − 1 jest malejąca dla:
A.m∊(3,+nieskonczonosc)
B.m∊(12,+nieskonczonosc)
C.m∊(−nieskonczonosc,3)
D.m∊(−nieskonczonosc,12)
(6 − 1/2m)<0
(1/2m)<6 |*2
m>12
więc będzie to odpowiedz B?
22 mar 23:11
Paweł: tak
22 mar 23:18
Basia:
wynik dobry, ale błąd w zapisie "po drodze"
6 − 12m < 0 /−6
−12m < − 6 /*(−1)
12x > 6 /*2
x > 12
22 mar 23:19
Marlena: Przez przesunięcie o 4 jednostki w lewo wykresu funkcji opisanej wzorem f(x)=x2 otrzymamy
wykres o równaniu:
a) y= (x+4)2
b) y=(x−4)2
c) y= x2−4
d) y= x2+4
30 mar 12:28
proxx: a − w lewo
b − w prawo
c − jak w dół przesuwasz
d − jak w górę przesuwasz
30 mar 12:32