Zadanko prywatne
Danieloo: Zadanko prywatne
(6 − mx)(x) < 0
| | 6 | |
−m(x − |
| )(x) < 0 Wykres tego ramiona w dół i to co nad osią OX to jest rozwiązaniem |
| | m | |
| | 6 | |
x∊(−2;0), czyli x1=0 x2=−2= |
| , w takim razie m = −3. |
| | m | |
22 mar 23:04
Basia:
chyba nie o to chodzi; podaj dokładną treść zadania
22 mar 23:08
Danieloo: Zadanie jest na pewno dobrze zrobione, przedział x∊(−2;0) był dany

.
22 mar 23:13
Basia: i miałeś wyznaczyć najmniejsze m, dla którego nierówność jest prawdziwa w przedziale (−2,0) ?
jeżeli tak to dobrze, tylko można prostszym sposobem
22 mar 23:16