prawdopodobienstwo
;o: Ile należy wykonać rzutów kostką, aby prawdopodobieństwo wypadnięcia co najmniej jedne szóstki
22 mar 21:49
Basia:
znasz schemat Bernouli'ego ?
22 mar 21:50
Eta:
4 rzuty
22 mar 21:53
Eta:
|Ω|= 6
n
A
' −−− wyrzucono oczka bez szóstki
|A
'| = 5
n
| | 5n | | 5 | |
P(A)= 1−P(A') = 1− |
| = 1−( |
| )n |
| | 6n | | 6 | |
| | 625 | | 671 | | 648 | |
dla n= 4 1− |
| = |
| > |
| |
| | 1296 | | 1296 | | 1296 | |
22 mar 21:58
;o: Dzięki
22 mar 22:01
Eta:
22 mar 22:02
zuza: log3 x=−3
23 mar 09:35
zuza:
23 mar 09:35