trygonometria
Grzegorz: Rozwiąż równanie:
sin3x=1
22 mar 21:45
22 mar 21:48
Grzegorz: skąd to π2 ?
22 mar 21:50
22 mar 21:51
Święty: | | π | |
sin |
| =1  |
| | 2 | |
22 mar 21:51
krystek: sin3x=sin90
22 mar 21:53
Grzegorz: Okej czyli ostatecznie po prostu x=3π2 + 6kπ ?
22 mar 21:56
22 mar 21:58
Grzegorz: Nie bardzo rozumiem
22 mar 22:02
krystek: pomnożyłeś przez 3 a masz podzielić!
3x=6
x=2
22 mar 22:04
22 mar 22:05
Grzegorz: aaaaaaaaaaaaaa no tak... dziękuję za pomoc i prosze wybaczyć moje zaćmienie −.−
22 mar 22:07