matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z matmy 1 gimnazjum
wojtek:
Pieszy porusz sie z prędkością 1,5m/s W jakim czasie,poruszc sie z tą samą prędkością pokona droge 27km
22 mar 19:42
Saizou :
v=1,5m/s=const
s
v=
t
s
t=
v
27 000m
t=
=18000s
1,5m/s
22 mar 19:47
Saizou :
a to się równa 5h
22 mar 19:49