matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p
min:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zad, bo nawet nie jestem pewna jak zacząć.
√
13−4
√
3
+
√
28+6
√
3
22 mar 19:38
krystek:
13−4
√
3
=(1−2
√
3
)
2
a 28+6
√
3
=(1+3
√
3
)
2
stąd I1−2
√
3
I+I1+3
√
3
I=...
22 mar 20:03