tg
Filip: Proszę o sprawdzenie zadania, czy dobrze obliczyłem.
| | √ 3 + 1 | | 3+1 | |
tg105o= tg (60o+45o)= |
| = |
| =−2 |
| | 1 − √ 3 | | −2 | |
22 mar 19:29
Eta:
ok
22 mar 19:32
Basia:
| | tgα+tgβ | |
tg(α+β) = |
| |
| | 1−tgα*tgβ | |
| | √3+1 | | (1+√3)2 | |
tg(60+45) = |
| = |
| = |
| | 1−√3 | | (1−√3)(1+√3) | |
| 1+2√3+3 | | 4+2√3 | |
| = |
| = −2 − √3 |
| 1−3 | | −2 | |
22 mar 19:33
22 mar 19:33
Basia: Eta ..........................?
22 mar 19:35
Eta:
No tak ! ..........

Dzięki
Basia
22 mar 19:41
Basia:
Nie byłam pewna czy to Ty, ale już się upewniłam, że jednak tak;
Dzisiaj ja to również ja
A nie dalej jak 5 lat temu słyszałam, że to niemodne imię
No to skąd tyle tych "wiewiórek" na forum ?
22 mar 19:45