matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
Ola:
Dany jest kąt α taki, że sinα=
√
6
−
√
5
Wówczas; A.cos
2
α=2
√
30
−10 B.cos
2
α=10−2
√
30
C. Cos
2
α=12−2
√
30
D. cos
2
α=2
√
30
−12
22 mar 19:19
Basia:
sin
2
α+cos
2
α = 1 cos
2
α = 1 − sin
2
α cos
2
α = 1 − (
√
6
−
√
5
)
2
dokończ
22 mar 19:24