matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Ola:
W kwadracie ABCD połaczono wierzchołek A z punktem S należacym do boku BC i takim, że |SB|: |SC| =1:2. Kąt SAB ma miarę α Wynika stąd, że : A.α=30
o
B α=22,5
o
1
C. tgα=
3
1
D.tgα=
2
22 mar 19:02
Eta:
x >0
x
1
tgα=
=
3x
3
22 mar 19:23