matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z 1 gimnazjum pod WSIP
wojtek:
pomóżcie:} pociag jadący ze srednią predkością 80KM/H przejezda całą trasę w 1g45min.jakąmusi miec srednia aby te sama trase pokonac w ciagu 2g
22 mar 17:58
Alkain:
s
V=
t
s
80=
7
4
s=140 km
140
V=
2
V=70km/h
22 mar 18:05