matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równość
Meg:
|2sinx −
√
3
|=
√
3
22 mar 17:46
Alkain:
2sinx−
√
3
=
√
3
v 2sinx−
√
3
=−
√
3
2sinx=2
√
3
v 2sinx=0 sprzecznośc v sinx=0 x=kπ gdzie π∊C
22 mar 17:57
Alkain:
C−całkowite tak dla jasności nie zespolone
22 mar 17:58