matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
lila:
√
2
14
*(−8)
11
oblicz
4
19
22 mar 17:00
kurczak:
√
2
=2
1
2
√
2
14
= 2
1
2
*14
= 2
7
8=2
3
(−8)
11
= (−2)
3+11
= (−2)
14
2
7
*(−2)
14
= (−2)
7+14
= (−2)
21
4= 2
2
4
19
= 2
2+19
= 2
21
(−2)
21
= −1
2
21
22 mar 17:28
lila:
dzięki
22 mar 17:31
Ajtek:
NIe dizękuj tylko sprawdź z odpowiedziami czy się zgadza
22 mar 17:32
Alkain:
Są błędy np −8
1
1 to nie jest −2
1
4 tylko −2
3
3 Potęgi potęg mnożymy przez siebie
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
22 mar 17:38