z drugiej klasy
oskar2004: mam prosbe o pomoc chodze do 2 klasy a rodzice bede dopiero pozno w nocy a chce sie pochwalic
ale niewiem czy dobrze robie oto zadanie wklasie bylo 20 12 przyszlo z parasolem a 16
zkaloszami ilu minimum uczni mialo parasol i kalosze ja myslalem ze tak 12+16=28−20=8 ale jak
robie zbior wychodzi mi 4
22 mar 15:29
pigor: ... bo ty
na piechotę liczysz 2 razy 4 = 8 , zamiast raz , czyli 4 , no i zwróć uwagę, że w zadaniu
proszą cię o podanie minimum uczniów w kaloszach i z parasolem , a nie maksimum . ...
22 mar 15:39