funkcja
min: Jak to zrobić? Narysuj wykres funkcji:
{x+2, x∊(−∞,−2)
f(x)={x2−4, x∊(−2,3)
{−2x+11, x∊<3,+∞)
22 mar 15:06
Artur z miasta Neptuna:

tak

kolory na
czerwono pokazują która część to które równanie
22 mar 15:10
min: Już teraz rozumiem. Dziękuję bardzo, i pozdrawiam
22 mar 15:15
asdf:

y = x + 2
f(−2) = −2 + 2
f(−2) = 0
f(−3) = −3 + 2
łączysz dwa pkty i rysujesz prostą od przedziału −
∞; −2)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x
2 − 4
Δ = 0 + 16 = 16
p = 0
rysujesz z przedziału (−2;3)
f(3) = 5
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
y = −2x + 11
m−ce zerowe
−2x + 11 = 0
x = 5,5
22 mar 15:15
min: O, dziękuje za wytłumaczenie

Pozdrawiam ^^
22 mar 15:20