| 1 | |
= 2? od kiedy? | |
| 0 |
otóż z warunkOw zadania , jego modelem matematycznym może być np. takie równanie :
1 = (100+x)%\cdot 0 ⇒ 1=0
⇒ równanie sprzeczne
, a może po prostu nie można
odpowiedzieć na tak postawione pytanie jednoznacznie , co widzę z postaci równania .
? co dotyczy?
warto zauważyć , ze ."mój" model sprawdza się już od 1−ej osoby na początku , bo
wtedy :
1+1=(100+x)%*1 / *100 ⇔ 200=100+x ⇔ x%=100% o tyle % wzrosła oglądalność ,
dalej gdy dołączyła jeszcze 1 − osoba , to 2+1=(100+x)%*2 / *100 ⇔ 300=200+2x ⇔ x%=50%
o tyle % wzrosła oglądalność względem tych 2−osób , itd , gdyby dołączała cały czas 1
osoba , to oglądalność względem poprzedniej oglądalności (nie tej na początku) dąży → do
0 − zera
. ...