jednostki
klemens: jak zamienic 21m3 na m i mm?
22 mar 08:35
Aga1: 1m=100cm
21m3=21*1m3=21*1m*1m*1m=21*100cm*100cm*100cm=21*106cm3
1m=1000mm
21m3=
licz wg wzoru
22 mar 08:39
klemens: a 0,21 m3 to bedzie?:
0,21 * 100cm * 100cm * 100cm =0,21*106 cm3=0,21*100 00 00cm3=21 00 00 cm3
0,21*1000mm*1000mm *1000mm=0,21*109mm3=21 00 00 000 mm3
toak bedzie ok?
22 mar 08:48
klemens: a 0,21 m3 to bedzie?:
0,21 * 100cm * 100cm * 100cm =0,21*106 cm3=0,21*100 00 00cm3=21 00 00 cm3
0,21*1000mm*1000mm *1000mm=0,21*109mm3=21 00 00 000 mm3
toak bedzie ok?
22 mar 08:49
Aga1: tak
22 mar 08:50
klemens: ok, wielkie dzieki
pozdrawiam
22 mar 08:54