matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Ola:
Rozwiązaniem równania 3x=2+x
√
5
jest liczba?
21 mar 22:08
julia:
3x−x
5
=2 x(3−
5
=2 /:(3−
√
5
) x=2(3+
√
5
)/9−5 x=6+2
√
5
/4 x=3+2
√
5
/2
21 mar 22:11
Mila:
3x=2+x√5 3x−x√5 =2 x(3−
√
5
)=2 dokończ
21 mar 22:12