rysunek przedstawia wykres funkcji y=f(x)
mateusz:

rysunek przedstawia wykres funkcji y=f(x)
przedstaw wykres funkcji y= −f(x)
21 mar 20:23
krystek: odbij sym wzg osi OX
21 mar 20:24
Saizou : symetria względem osi x
21 mar 20:24
mateusz: dziękuję bardzo

tak myślałem, luka w pamieci
21 mar 20:25
Saizou : łatwo to zapamiętać symetria osi x, czyli całe y się zmienia
a symetria osi y tylko x się zmienia
na zasadzie odwrotności
21 mar 20:28
adka: a jeżeli trzeba przedstawić wykres funkcji y=−f(−x)
12 kwi 18:21