matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązania albo same odp sprawdze czy sobie poradzilem z rozwiązaniem
janick:
x−2
x+2
x
2
−3
a)
−
=
x−1
x+1
x
2
−1
5x−4
x
x+1
b)
−
−
=3
x
2
−4
x+2
2x−4
21 mar 20:23
krystek:
(x−2)(x+1)−(x+2)(x−1)−(x
2
−3)
= 0
x
2
−1
21 mar 20:28
janick:
o ile dobrze policzylem to m. zerowe to −3 i 1 z czego tylko −3 należy do dziedziny
21 mar 20:33