.
Basiak: mamy dane:
a
2+h
2=x
2 wyznacz a
21 mar 20:05
Basiak: podbijam
21 mar 20:26
Saizou : a jak chcesz obliczyć to skoro masz 3 niewiadome a 2 równania
21 mar 20:32
Saizou : up
21 mar 20:47
Baś: z pierwszego masz a=x
√2−2cosx i cosx≠1 ⇔x≠....
Musisz mieć jeszcze jedno równanie, z którego wyliczysz zmienną x lub h

Podstawisz i cacy.
21 mar 20:48
Basiak: zauważ, że gdy podstawimy czysto za x z 1 rownania wartość to w równaniu nr. 2 mamy dwie
niewiadome z czego a traktujemy jako dł. boku co daje ze wyznaczamy nasze
H
21 mar 21:19
Baś: No okej, my z Saizou sądziliśmy, że wszystkie zmienne są niewiadomymi, stąd− każdą z nich
mogłabyś wyznaczyć poprzez funkcję innych, ale jeśli któraś z nich nie była dana, to nie dało
się tego obliczyć....
21 mar 22:06
Baś: Brzmi mało zrozumiale, jak tak to czytam ...
Może tak:
3 zmienne+ 2 równania= nie da się.
3 zmienne+ 3 równania (i więcej)= nic, tylko liczyć!
21 mar 22:11
Basiak: oj nie przeżywaj juz dawno wyliczyłam to co chciałam
21 mar 22:21
Baś: W takich momentach mam ochotę dokonać
defenestracji, a jeszcze bardziej
dekapitacji.
21 mar 22:22