matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędne punktu K
kasia 21:
Wykres funkcji f(x)=2x +7 i g(x)=x+17 przecinką się w punkcie K. Wyznacz współrzędne punktu K.
21 mar 19:52
M:
9 lut 19:26
Jolanta:
2x+7=x+17 x=10 y=2*10+7=27 K(10,27)
9 lut 21:41