a = 3 cm
Pb = 9Pp
| a2√3 | 9√3 | |||
Pp = | = | |||
| 4 | 4 |
| 3 | 9√3 | |||
Pb = | a*hs = 9* | |||
| 2 | 4 |
| 9 | 81√3 | ||
hs = | |||
| 2 | 4 |
| 9 | ||
hs = | √3
| |
| 2 |
| a√3 | 3 | |||
hp = | = | √3
| ||
| 2 | 2 |
| Pp*h | 9 | |||
V = | = | √5 | ||
| 3 | 2 |
a = 9
l = 15
| 3a2√3 | 243 | |||
Pp = | = | √3
| ||
| 2 | 2 |
| 3 | ||
hs = √l2 − (a2)2 = √225 − 814 = | √91
| |
| 2 |
| 81 | ||
Pb = 3*a*hs = | √91
| |
| 2 |
| 243 | 81 | 81 | ||||
Pc = Pp + Pb = | √3 + | √91 = | (3√3 + √91)
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| Pp*H | ||
V = | = 486√3 | |
| 3 |