:P
karolina: hej mam jutro spr. z funkcji i czy mogl by mi ktos je wytlumaczyc ?
21 mar 19:17
krystek: Funkcie to temat rzeka− jakie i co masz umieć?
21 mar 19:18
karolina: no np jak obliczyc dziedzine y=6 /{9x2−6x+1}
"/" czyli przez pierwiastek ma byc
21 mar 19:22
krystek: to 9x2−6x+1>0
21 mar 19:23
karolina: no tak ale tam trzeba obliczyc Δ no nie ?
21 mar 19:24
21 mar 19:26
krystek: No rozwiązac nierównośc .Δ x1 x2 lub zauważyć ,że... =(3x−1)2
21 mar 19:26
karolina: ok a takie
do podanych funkcji podaj:
a)monotonicznosc
b)dowolna funkcje , ktorej wykres jest rownolegly do danej
c)−II−jest prostopadly do danej
f(x)=3x−5
21 mar 19:30
21 mar 19:32
krystek: 1) a=3>0 funkcja rosnąca
I I y=3x+b
_
21 mar 19:34
karolina: a to jest do tego zadania
21 mar 19:37