matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Zenek:
Proszę o pomoc: Jak zabrać się za całkę z
dx
∫
cos
6
(x)
21 mar 19:00
Krzysiek:
podstawienie: t=tgx
dt
dx=
t
2
+1
1
cos
2
x =
t
2
+1
21 mar 19:21
Zenek:
Dzięki
21 mar 19:25