matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne obliczenia
Kuba:
wiedząc że sinx + cosx = 1/
√
2
oblicz: b) |sinx−cosx| c) sin
3
x + cos
3
x
21 mar 18:27
Mila:
(sinx+cosx)
2
=1/2⇔sin
2
x+cos
2
x+2sinxcosx=1/2 2sinxcosx=−1/2 spróbuj dalej sam c) rozłóż na iloczyn
21 mar 21:38