matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
kamil:
Całka ∫cos
5
xdx czym to ruszyć?
21 mar 18:14
Krzysiek:
cos
5
x =cosx (cos
2
x)
2
=cosx(1−sin
2
x)
2
podstawienie: t=sinx
21 mar 18:16
kamil:
dzieki dzieki
juz kumam
21 mar 18:17