matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak dalej to zrobic??
aniaa:
stożek o kącie rozwarcia 90stopni ma objętośc 9. oblicz pole powierzchni bocznej tego stożka. h=r x= r√2 V=1/3 * π * r2 *h 9= π*r3 / 3 27= π* r3 r3 = 27/π r= 3 / 3√π
21 mar 18:05
aniaa:
21 mar 20:54