Funkcja liniowa .
Gucioo21: Uzasadnij, że proste y = mx + 1/2x i y = mx − 1\2x nie są równoległe ani prostopadłe dla
żadnej wartości parametru m. Obliczenia.
21 mar 18:01
Gucioo21: PROSZE O POMOC
21 mar 18:04
firi: Wyciągasz "x" przed nawias.
y=x(m+12)
y=x(m−12)
To co w nawiasie to parametr "a" funkcji liniowej. Udowodnij, że a1 i a2 nie są równe i ich
iloczyn nie da −1.
21 mar 18:07
bart: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
czyli (m+ |
| )*(m− |
| )=−1 oraz (m+ |
| )≠(m− |
| )  |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
21 mar 18:23