matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
olka11:
MIejscem zerowym funkcji liniowej f okreslonej wzorem f(x)=(
√
5
)(x−
√
2
jest liczba?
21 mar 17:40
Saizou :
0=(
√
5
)(x−
√
2
) 0=x
√
5
−
√
10
√
10
=x
√
5
√
10
x=
=
√
2
√
5
21 mar 18:15