wektor
maja: pomóżcie:( Na podstawie wzorów oblicz: A(−5,4) B(2,−2) C(4,1). a)współrzedne wektora
BC=(zrobiłam=2,3) b)współrz. srodka odcinka AB= c)długość wektora AB=(
√53)?
d)współrz.wektora 2AB+3(BC−AB)= (już dostałam pałę,muszę poprawić,zróbcie mi proszę w
całości
21 mar 17:25
maja:
21 mar 19:22
maja: zlitujcie się

podbijam
21 mar 21:00
krystek: BC=[x
C−x
B,y
C−y
B]=[4−2,1−(−2)]=[2,3]
21 mar 21:08
Mila: BC
→=[4−2,1−(−2)]=[2,3]
|AB|=
√(2+5)2+(−2−4)2 policz teraz |AB|
.dalej za chwilę
21 mar 21:11
Mila: BC→=[2,3]
AB→=[7,−6]
2AB+3(BC−AB)=2[2,3]+3([2,3]−[7,−6])=
[4,6]+3[−5,9]=[4,6]+[−15,27]= dokończ
21 mar 21:16
maja: Mila chyba powinno być pod √2+5)2+(−2+4)2=√72+22=√53
21 mar 21:41
Mila: Od współrzędnej końca odejmujesz współrzędna początku.
2−(−5)=2+5
−2−4=−6
Narysuj ten wektor AB w ukladzie współrzędnych i zobacz−z punktu A do B idziesz 7 "kroków " w
prawo i 6 kroków w dół.
Zresztą z tw, Pitagorasa też masz to samo.
21 mar 21:56
maja: Mila, kto cię nauczył tej szalonej geometrii

A może wyssałaś z mlekiem...Gratuluję
21 mar 22:17
Mila: od 4 roku życia liczyłam
21 mar 22:26
maja: ja też liczyłam ale na kogoś(podobno) wolę angielski.biologię,polski−gdybyś potrzebowała to
Maja chętnie pomoże
21 mar 22:33
Mila: Dzięki.
21 mar 22:53