.
Basiak:

Proszę sprawdź mi

wykres funkcji f(x)=x
2−4|x| wyznacz liczbe rozwiazan w zaleznosci od parametru m
wykres wygląda mniej wiecej tak jak na rysunku
Napisałam cos takiego
dla m=0 3 rozwiazania
m∊(
∞,−4)u(−4,0)u(0,4)u(4,
∞) 1 rozwiazanie
dla m= − 4 2 rozwiazania

czy to ma sens?
21 mar 16:28
Basia:
ma sens, ale i błędy
m∊(−∞; −4) ⇒ nie ma rozwiązania
m = −4 ⇒ 2 rozwiązania
m∊(−4;0) ⇒ 4 rozwiązania
m = 0 ⇒ 3 rozwiązania
m∊(0;+∞) ⇒ 2 rozwiązania
o ile to było równanie
f(x) = m
21 mar 16:38
Saizou : ja bym to tak zrobił, pewnie źle ale cóż:
0 rozwiązań dla m∊(−∞;−4)
1 rozwiązanie dla m∊∅
g(m)= 2 rozwiązania dla m∊(0;+∞)u{−4}
3 rozwiązania dla m∊{0}
4 rozwiązania dla m∊(−4:0)
21 mar 16:40
Basiak: aa dziękuje ślicznie

teraz juz rozumiem
21 mar 16:41
Basia:
Saizou co za brak wiary w siebie; oczywiście, że dobrze
21 mar 16:41
Saizou : 
ja

Basiek Witaj i wszystkie
Basie, Basiki i tp.
21 mar 16:43