równanie i nierównosci
Michał: U {1+x} {1+2x} < U {1−2x} {x+1} −1
21 mar 13:05
krystek: zapisz poprawnie.
21 mar 13:06
asdf: | 1 + x | | 1 − 2x | |
| < |
| − 1 |
| 1 + 2x | | x + 1 | |
−−−−−−−−−
Prawa strona =
| 1 − 2x | | 1 − 2x | | x + 1 | |
| − 1 = |
| − |
| |
| x + 1 | | x + 1 | | x + 1 | |
| 1 − 2x | | x + 1 | | 1 − 2x − x − 1 | | −3x | |
| − |
| = |
| = |
| |
| x + 1 | | x + 1 | | x + 1 | | x + 1 | |
−−−−−−−−
dalej dasz rade?
21 mar 13:11
Michał: asdf jak mozesz to rozwiaz cale,bo niemam glowy do matmy
21 mar 13:15
asdf: no to zacznij ją rozumieć i spróbuj coś zdziałać
21 mar 13:25
Tragos:
i teraz sprowadź do wspólnego mianownika, będzie nim: (1+2x)(x+1)
21 mar 13:26
Natalia: Moim zdaniem, jak coś się zaczyna, to powinno się dokończyć, a nie zostawiać w połowie.
21 mar 14:07
Artur z miasta Neptuna:
Natalio −−− to nie jest forum 'zerznij to od innych' tylko 'zapytaj o wskazówkę'
ale o tym większość z was chyba zapomina
21 mar 14:13
Natalia: Ja rozumiem, ale jak już tyle napisało się, to można doprowadzić zadanie do końca

wspólnymi
siłami.
21 mar 14:22
Baś: Najlepiej, żeby to były też po części siły osoby zainteresowanej...
I wilk syty, i owca cała.
21 mar 14:23