matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Anula:
Kat środkowy oparty na 4/9 okregu ma miarę? Czemu jest 4/9*360?
21 mar 12:55
krystek:
na 2π ma 360
4
na
2π ma x
9
21 mar 12:56
Anula:
nie rozumeim
21 mar 12:57
krystek:
2π⇒360
4
2π⇒x
9
_________ masz proporcje i rozwiąz , jak nie widzisz natychmiast. x=.
21 mar 13:01
krystek:
4
x*2π=360*
2π
9
4
x=360*
9
21 mar 13:04