!!!!111
zosia: oblicz : 4* pier.3 stopnia z 0.00014414 m3.
zamień na m i mm
21 mar 11:55
Artur z miasta Neptuna:
4*
3√0.00014414 m3 ... tak
21 mar 11:59
zosia: tak
21 mar 11:59
Artur z miasta Neptuna:
m = 1'000 mm = 103 mm
m3 = 109 mm3
więc 0.00014414 m3 = 144140 mm3
czy ta liczba na pewno jest poprawna?
21 mar 12:03
Artur z miasta Neptuna:
m = 1'000 mm = 103 mm
m3 = 109 mm3
więc 0.00014414 m3 = 144140 mm3
czy ta liczba na pewno jest poprawna?
21 mar 12:03
zosia: mi wychodzi ze pierw, 3 st z tej liczby razy 4≈0,21
czyli 0,21 m3
teraz mam zamienic na m i mm
21 mar 12:07
zosia: a 0,21m3 to ile to m?
21 mar 12:09
Artur z miasta Neptuna:
no to Ci pokazałem jak zamienić
pamiętaj, że 3√m3 = m = 1'000 mm
21 mar 12:09
Artur z miasta Neptuna:
bo wynik to chyba nie jest 0,21m3 ... zresztą ... nie wiem jaki tam wzór masz
21 mar 12:10