Prosze o pomoc
U.L.O :
Bardzo pomoc czy dobrze wykonałem zadanie
Z grupy 6 kobiet i 8 mężczyzn wybieramy losowo cztery . Ile jest takich sposobów wyboru , aby
wśród wybranych osób :
a) były same kobiety
b) były dwie kobiety i dwóch mężczyzn ?
a) C46*2=5*62=15
b) C26*C28=15*28=420
21 mar 11:37
U.L.O : Bardzo proszę o pomoc nie wiem czy dobrze zadanie wykonałem
Z grupy 6 kobiet i 8 mężczyzn wybieramy losowo cztery . Ile jest takich sposobów wyboru , aby
wśród wybranych osób : a) były same kobiety
b) były dwie kobiety i dwóch mężczyzn ?
a) C46*2=5*62=15
b) C26*C28=15*28=420
21 mar 11:48
Aga1: | | | |
a) | (po co jeszcze razy 2.?) |
| | |
b)początek dobry, ale rachunków nie sprawdzałam
21 mar 11:55
U.L.O: czy ktoś może sprawdzić całe b zadanie dobrze wykonane
21 mar 12:27
okreg: a) C46=5*62=15
czy tak C64=5*62=15
21 mar 12:35
21 mar 12:40
U.L.O: DZIĘKI za pomoc niech Bóg w dzieciach wynagrodzi
21 mar 12:42