Oblicz miary pozostałych kątów trójkąta i długość ramion.
Natalia: W trójkącie równoramiennym ABC podstawa AB ma długość 10cm, ramię trójkąta tworzy z podstawą
kąt 40 stopni. Oblicz miary pozostałych kątów trójkąta i długość ramion.
21 mar 11:35
Natalia: wiedząc, że α jest kątem ostrym i tgα = 2, oblicz wartość wyrażenia 4 cosα − 3 sinα / 3 cosα+
5 sinα
21 mar 11:40
asdf:

x = ...
∡ACB = 180
o − 2* 40
o = 100
o
21 mar 11:44
Natalia: Bardzo proszę o rozwiązanie.
21 mar 14:03
Natalia:
21 mar 15:14
Natalia: I teraz muszę wyliczyć dalej, tak ?
21 mar 18:49
Natalia: Hmmmmm
22 mar 13:21
22 mar 13:36
Natalia: Czy mógłby Ktoś wytłumaczyć mi to zadanie ?
22 mar 13:53