kombinatoryka
PIK: Z grupy 6 kobiet i 8 mężczyzn wybieramy losowo cztery . Ile jest takich sposobów wyboru , aby
wśród wybranych osób :
a) były same kobiety
b) były dwie kobiety i dwóch mężczyzn ?
a)
C46*2=5*62=15
b)
C26*C28=15*28=420
proszę o pomoc czy to dobrze jest wykonane zadanie
21 mar 11:21
21 mar 12:48
Artur z miasta Neptuna:
PIK ... podstawowe pytanie −−− czy kolejność jest istotna ?
21 mar 12:52
Artur z miasta Neptuna:
jak odpowiesz sobie na to pytanie to będziesz wiedział, czy masz dobrze to zadanie
21 mar 12:52