matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc z funkcja logarytmiczna
Adam:
x
Wyznacz dziedzinę funkcju f(x) = log
1
/2
(logarytm pod pierwiastkiem)
2 − x
1
a=
2
x
c=
2 − x
Proszę o pomoc Pozdrawiam
21 mar 11:04
krystek:
zapisz poprawnie :
x
x
log
1/2
(
)≥0 i
>0
2−x
2−x
21 mar 12:55
Mila:
x
log
1/2
≥log
1/2
1 ⋀x≠2 ⋀ x(2−x)>0
2−x
21 mar 16:09