matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria ;)
Diego626:
Bok rombu ma długość
√
2
, zaś pole rombu jest równe 1. Ile wynosi miara kąta ostrego w tym rombie? Z góry dziękuję
20 mar 22:02
Eta:
P=a
2
*sinα ⇒ 2*sinα=1 ⇒ α=.........
20 mar 22:11