matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
blabla:
rozwiązanie równania to? x
3
− 6x
2
+12x − 8 = 0
20 mar 21:53
ICSP:
w(2) = ... = 0
20 mar 21:55
ICSP:
albo zauważ że x
3
− 6x
2
+ 12x − 8 = (x−2)
2
20 mar 21:55
ICSP:
(x−2)
3
oczywiście
20 mar 21:56